10703543_715243591857507_2865501288109402447_n.jpg
peach.jpg
img_95791.jpg
10703543_715243591857507_2865501288109402447_n.jpg

yogamma


SCROLL DOWN

yogamma


Välkommen till yogan som vill öka din livskraft, flöde & kärleken till dig själv

Hos mig kan alla Yoga, välkommen till pass med intuitiv vägledning genom avspänning, mjuka stretch och enkla yoga övningar.

RESAN GENOM ETT PASS:

Vi startar med en mjuk uppvärmning, eller avspänning. Vi blir känd med andningen och förbereder oss till den styrkande delen av yogan.

Själva yogan kan vara olik från gång till gång, men du behöver inga förkunskaper för att vara med. Syftet med övningarna är att lugna ner kroppen och få i gång energin.

Vi avslutar gärna med andningsövningar, vi gör det för att samla oss, ta kontroll över vår energi med hjälp av kontrollerad andning och fokus.

Det bästa delen kommer till slut, Shavasana, en liggande avspänning och en resa genom kroppen. I Shavasana integrerar du allt du har gjort genom ett pass, kroppen får nyttiggöra sig av all aktivitet och restitueras helt in i cellerna.

Yoga:

 • lugnar ner nervsystemet

 • hjälper mot ryggont, huvudvärk, stress, ångest, oro, depression och sömnproblem

 • stärker och bygger upp kropp och immunförsvar och ökar kroppens egen förmåga att läka sig själv

 • förebygger stress, åldersrelaterade utmaningar och livsstilssjukdomar

 • öppnar upp för mer kraft och flöde i kroppen, mentalt och i livet

 • djupa och långa avspänningar med fokus på andning och närvaro i kroppen styrker dig i att sortera intryck och energi

Regelbunden yoga och avslappning hjälper dig att samla och hålla ordning på din egen energi, och stärker kroppens förmåga till att läka sig själv.

 

 

peach.jpg

Sommarlov!


Sommarlov!


 

Det är ingen Yoga under sommarhalvåret, information om Yoga pop- ups och Events kommer i höst.

God Sommar!

wpid-img_20130815_112008.jpg

 

Beskrivning av mina yoga pass

Min yoga är en kombination av Hatha Yoga, NLP Coachning och energi sortering. Jag har utvecklat ett system från min egen resa genom livet med utmattning, ångest och post traumatisk stress. När jag hittade yogan hade jag fått diagnosen ME/ CFS och kunde inte ens gå uppför trappen hemma för att fixa mig lite mat i köket, så mitt första möte med yoga var att ligga helt stilla på yogamattan under en filt, och i yoga pass efter yoga pass, låg jag bara och lyssnade mens min kropp och själ läkte. När det är sagt hade jag ett driv och ett brinnande önskning att hitta tillbaka till mig själv. Min yoga är för dig som vill ta ansvar, som vill ta resan, och som förstår att det är upp till dig, min historia är inte en mall eller betyder att jag kan utföra mirakel, jag kan dog vara en ledsagare på vägen som kan guida, men i slutändan är det bara en som bestämmer över din kraft, energi och utveckling, du.

Jag har utvecklat 3 olika pass:

 • Mjuk & Mindful
 • Yoga Stretch
 • Yoga Nidra, med energi sortering

Events:

Sacred Balance Stilla Retrat 4 timmar.

yogameg.jpg

 

Alla mina Events och pass är enkla och kan anammas i en vanlig vardag. Tar du dig tid varje dag till att landa lite i dig själv kan jag garantera att du får mer flöde och energi.

Alla är vi ju inte lika, vi har olika behov till olik tid, här kommer en beskrivning av mina pass. Kom i håg att du alltid kan justera och få hjälp att hitta ditt sätt att yoga. Man hittar inte alltid rätt på första försök, är du nyfiken på mina pass, prova eller bli med på alla, du är välkommen!

 

Vad gör vi i passen?

Mina pass är enkla och mitt jobb är att ge dig stöd till att hitta ditt sätt att yoga. Som yogalärare kommer jag instruera och vägleda dig, har du besvär under passet eller du vet att du har utmaningar, fråga gärna eller prata med mig innan passet så vi vet hur vi ska bemöta ditt behov.

Ta alltid hänsyn till din kropp, om du känner att du inte orkar yoga, kan du alltid bara ligga stilla och vila i stillhet, din kropp kommer ändå få massor med effekt av att bara lyssna till instruktionen. Man kan yoga bara vid att man visualiserar, fokus är nyckeln till framgång så om du känner att du inte hänger med, eller att du har svårigheter p.g.a. ett knä, axel eller nacke, ge mig en signal eller lägg dig ner i stillhet i Child Pose eller Shavasana. Undvik att ge din kropp negativ respons, svordomar hjälper inte mot en trött kropp, vänd heller det andra kind till, i mina pass bygger vi upp kroppen från cellnivå med kärlek.

Neti Pot stimulerar öron, nesa, och hals. Masserar ansiktet på insidan och stöder hormon hälsan. Renar ut pollen, baciller och förorening som ger dig besvär med att andas genom näsan, varje yogis bästa vän...

 

mg_7193.jpg

 

Andning

I yoga andas vi mycket genom näsan. Det är för att det lugnar ner nervsystem, kropp och sinnen, har du täppt näsa kan det bli jobbigt och långt från rogivande. Är du täppt och nyfiken på hur du kan få mer energi, kan jag rekommendera en Neti Pot, inte är det bara bra för att hålla näsa och bihålor rena, att skölja näsan stimulerar också slemhinnor och hjälper mot hormonella besvär under klimakteriet. Neti Pot finns att köpa nå nät och är enkel att använda, om du vill ha full effekt så använd den varje dag.

Har du feber eller är jätte förkyld med hosta, undvik yoga tills du känner dig bättre, kom i håg att aktiv vila är också yoga, vilket du säkert har upplevd själv om du har varit på mina Yoga Nidra pass.

 

 

yogammattan.jpg

Yogarummet

Yogarummet är ett rum för vila och revitalisering så undvik stärka dofter och parfym, slå av din mobil helt, och ta gärna med dig din egen yogamatta, filt och kudde om du vill. Prata med lugn röst och försök att avsluta alla samtal innan du går in. Man kan alltid komma en kvart innan passet och prata av sig, men i rummet ska vi hitta fokus, stillhet och ny kraft, så vi lägger från oss våra dagliga sysslor i hallen innan vi går in och rullar ut vår yogamatta.

Syftet med yogan är att du ska må bra, så ta hänsyn till dina behov, ät inte så mycket innan passet, mat är inte tillåtet i yogarummet, så känner du att du måste äta, lämna rummet i stillhet så att det inte stör andra.

När det gäller mat, undvik tung mat i två timmar innan passet, yoga stimulerar hormonbalansen och sätter i gång processer helt ner på djupet så ta den här tiden i akt. Var nyfiken på din kropp och vad du upplever under passet. Blir du hungrig strax efter, ta gärna med dig en frukt och låt vänta med stora måltid och för varm, kall och kolsyrad dryck den första halvtimmen efter passet. Kom i håg att vi väcker alla sinnen, ditt nervsystem fin justeras så ge dig lite tid att integrera yogan, njut intrycken i stillhet och försök behålla din lugn efter passet, för det är i stillhet den stora belöningen ligger och det är först efter du vilat i stillhet i dagarna efter ditt pass att yogans verkliga effekt kommer.

 

 

mcrmg_5308.jpg

Mjuk & Mindful 90 min

 

Varmt välkommen till ett nytt kurs med Mjuka Stretch & Mindful Yoga!

Yoga med mig är så mycket mera än yoga, varje gång guidar jag dig genom en resa in i kroppen för att väcka kärleken till dig själv helt in i cellerna.

Kursen går över 10 veckor och är en fantastisk resa där du får du blir känt med din kropp på ny. Med klara intentioner kan du nå vilka mål som helst, välkommen till en yoga som stärker dig på alla plan och som hjälper dig stå stadigt på båda fötterna.

Mjuk & Mindful, Antistress och återuppbyggande Yoga 90 min


Mjuk & Mindful är en Yoga för återhämtning & återuppbyggning är anpassat din kropp med fokus på kroppskännedom och andning, med enkla rörelser, meditation & avspänning.

Vi jobbar på djupet med Prana Yama och *Bandhas / låsningar för att frigöra kraft och fastlåst energi. Genom kursen vill du bli bekant med andningsövningar och bandhas som du kan använda hemma och uppleva kraften i din egen andning.

Hatha Yoga är mer än bara fysisk träning och akrobatiska yoga poses. I sin ursprungliga betydelse, hänvisar Hatha Yoga till den praxis att skapa harmoni i de två huvudsakliga energierna i människokroppen, Ha och Tha.

Hatha yoga är också känt som Sol och Måne yoga, där Ha/ Sol står för den maskulina energi och Tha / Måne står för den feminina energin i kroppen. Målet med Hatha är att balansera det maskulina och feminina. Vi behöver både sidor, men med dagens tempo hamnar vi oftast i den maskulina energin med alla våra måsten och krav. Problemet med att hela tiden vara "på" och i flight or fight modus är att vi brinner ut oss, eller känner oss stressade och att vi inte sträcker till. Hatha är ett verktyg för att hoppa av ekorrhjulet och ta ett lite steg tillbaka. ...

Genom kvällen vill du bli bekant med hur obalanser påverkar dig fysiskt och mentalt. Hur för mycket obalans skapar stress, sjukdom och utmattning, och hur vi kan ta kontroll över vårt liv med enkla övningar och fokus på att bara "vara".

Genom enkla övningar kommer jag berätta varför vi gör som vi gör så att du kan använda detta i din vardag, få mer energi och balans på alla plan.

Yoga behöver inte vara ett mystisk studie eller svår fysisk träning, i mina pass får du en lätt tillnärmning till att hitta inre lugn och goda stretch som ger kraft och överblick, och inte minst tips till hur du kan använda yoga för att balansera och få mer ut av livet.

Med en mjuk och Mindful tillnärmning släpper spänningar och låsningar, och genom att lugna ned andningen, sänker vi stressnivån och kroppen får tid att slappna av och revitaliseras genom enkla och rehabiliterande Asanas / övningar.

Mjuk och Mindful är ett pass för dig som vill ha smidigare kropp, och är för alla som vill varva ner och stretcha ut bindveäv och stela kroppar. Resen genom passet går genom en lugn, mjuk yoga och Mindful andning, det här är din stund för att hitta hem till dig själv!

Mer om Mjuk & Mindful:

Kursen är en grundlig införing i Yoga anpassat till din kropp med fokus på kropps kännedom genom:

- asanas/ yoga ställningar

- prana yama/ andningsövningar

- Bandhas, energi lås

- meditation

- yoga nidra/ djup avspänning

Vi jobbar på djupet och tar oss god tid till att komma in övningarna. Kursen är för dig som vill lära yoga på riktigt enligt den klassiska traditionen.

Det krävs inga förkunskap, och passar för alla nivå antingen du är helt ny till yoga, eller önskar finslipa på tekniken.

Kursen är perfekt för att komma i form eller hålla formen när man närmar sig en mogen ålder eller som behöver bygga upp kroppen i ett lugnt och rogivande tempo.

Yoga är speciellt utformad för att mjuka upp stela leder och lätta upp kroppar som känns tunga. Grundkursen är en grundläggande, men mjuk och praktisk yoga som tar yoga ett steg vidare med en Mindful tillnärmning igenom hela passet som skapar flöde, inre frid, starkare & smidigare kropp och ger mer fokus, kraft & livsglädje.

 

"Be still like a mountain & flow like a great river"- Lao tsu

   

   

  mg_5305.jpg

   

  Yoga Stretch 90 min

  Yoga Stretch är ett yin inspirerad yogapass med fokus på  flexibilitet  & cirkulation...
   

  • Yoga för mera harmoni, kraft och energi

  • Yoga för friskare rygg, höfter och led

  • Yoga anpassat för dig som vill stretcha ut ordentligt i bröstkorgen, axlar, rygg och få mer smidig kropp

  Yoga Stretch, kursen är för dig som vill behålla en smidig och stark rygg, bli av med spänningar och få mer kraft och energi.

  Välkommen till en enkel yoga, med fokus på inre ro genom långa och avspännande stretch. Allt mer fler får problem med sin andning och energi vilket sätter sig i rygg, höfter, leder och hållning. 

  Dagens jobbmarknad och liv generellt ger alltmer stress och utmattning. Jobb med mycket framåt lutning över datorer, tidspress och skolsituationer gör att allt flera känner att dom inte hinner med och i allt kaos som uppstår förlorar man fotfäste och tiden rinner som sand genom händerna. Det här passet är för alla som önskar ta tillbaka sin kropp, sin tid och liv. Vi jobbar med andning och hållning för att få mer cirkulation och flöde i rygg, axlar, bröstkorg och höfter. När kroppen släpper spänningar föds ny energi, kraft och harmoni. Vilket vi alla kan behöva i en hektisk vardag.

  Passet är enkelt och är en yoga för alla nivå, du lär dig enkla stretch som du kan anamma hemma, på jobb och i din vardag, det här är ett pass som är "yoga on and off the mat"

  Välkommen till en annorlunda yoga med fokus på kärlek och egen omsorg!

   

   

  61569_430112576197_4090576_n.jpg

  Yoga Nidra, Djup avspänning 60 min

  Vill du göra Yoga Nidra med en medial Yoga lärare, välkommen till en djup och transformerande Yoga Nidra?

  Yoga Nidra är Yogans bäst bevarade hemlighet och är en subtil resa genom kroppen, men samtidig den mest effektiva nyckel till läkedom. Välkommen till en Yoga Nidra som hjälper dig öppna dörrar till mer glädje, energi och kraft!

  ”Yoga Nidra tillåter oss att nå den djupaste nivån av avkoppling & hemligheten till evig ungdom”

  Yoga Nidra är en djup & meditativ avspänning och är en guidad vila där du ligger i en komfortabel position och vilar mitt i mellan sömn och vaken tillstånd i 30-45 min. Yoga Nidra blir allt mer populärare inom vården, idrotten och militären som en form av rehabilitering, meditation och kropp-själ-terapi.

  Yoga Nidra, Yogans bäst bevarade hemlighet!

  Yoga Nidra är perfekt för dig som inte vill eller kan yoga eller meditera, men uppleva alla fördelarna av Yoga.

  Mer om Yoga Nidra:

  Yoga Nidra är en gammal men känd yogisk praxis.Utövare säger att det ger ofta omedelbara fysiska fördelar, såsom minskad stress, kroniska smärtor och bättre sömn, och har potential att läka psykologiska sår. Som en meditation, kan Yoga Nidra framkalla en djup känsla av glädje och välbehag. Du behöver inte göra yoga för att göra Yoga Nidra och är tilltalande för människor som kanske känner sig skrämd av yogaställningar eller traditionell sittande meditation.

  På sanskrit betyder Yoga = Union och Nidra = Sleep, därav namnet Yogic Sleep. I den här avslappnade tillstånden är du vaken, medveten mens kroppen vilar aktivt, och du ligger varmt, mjukt och under tiden som går blir du guidad genom en resa genom kroppen.

  Intentionen med Yoga Nidra är återhämtning, och enligt nyare forskning är avspänningen ett mycket effektivt sätt att öka energin eller rehabilitera en sliten kropp och stressat sinne. Body scanning & avslappningsövningar som Mindfulness och Yoga Nidra är en aktiv del av alla topp idrotts utövare vardag i att nå sitt högsta potential, så varför inte göra som toppidrottare, ta dig tid att vila för att nå dina mål!

  ”På tröskeln till sömn, medan sömnen ännu inte har infunnit sig, och den yttre vakenheten tonar bort, i detta ögonblick uppenbaras varandet”- Vigyana Bhairava Tantra

   

   Yogaskolen i Asker & Bærum

  Yogaskolen i Asker & Bærum

    

  Tidigare uppdrag:

  • Yogamma, Sverige, Nordic Wellness, Heart Healing Yoga,  Hatha Yoga & stresshantering 2014 - 
  • Hälsostudion SPA & Hälsa, Heart Healing Yoga, sept 2014- sept 2015
  • Yogaskolen i Asker og Bærum og Maranja Yoga i Askim,  feb 2012- juni 2014
  • Helhetsgården, Norge, Yogakurs & vikar, 2012- 2012
  • Askim Family Sport Club sept 2013- juni 2014- 2014
  • Egen Företagare, Yogalärare på fulltid, Norge januari 2012-juni 2014 PT, Events, Workshops och kurser.
  • Yogaskolen i Asker & Bærum, Norge, Yoga kurs. Hatha Yoga & stresshantering,  januari 2012- juni 2014
  • Maranja Yoga i Askim, Norge januari 2012-juni 2014. Hatha Yoga & stresshantering,  januari 2012- juni 2014

   

   

   

  Powered by Squarespace

  img_95791.jpg

  Yoga Filosofi


  Yoga Filosofi


   

  The Eight Limbs of Yoga, den åttafaldiga vägen

   

  Patanjali var en indisk filosof som levde i Indien kring Kristi födelse. Han är upphovsman till Yoga Sutra, en central skrift inom yogisk filosofi och The Eight Limbs of Yoga. Dessa åtta steg fungerar i princip som riktlinjer för hur man lever ett meningsfullt liv, där målet med yoga är att hitta sin livsuppgift. Stegen fungerar som ett recept för moralisk och etiskt beteende och självdisciplin; de riktar uppmärksamheten mot hälsan; och de hjälper oss att erkänna de andliga aspekterna av vår natur.

   

  1. Yama

  Den första delen, Yama, handlar om etiska normer och känsla av integritet, med fokus på vårt beteende och hur vi förhålla oss i livet. Att praktisera Yama betyder att man ska inte skada sig själv eller andra. Yamas är universella metoder som den gyllene regeln, "Gör mot andra som du skulle ha dem göra eder."

  2. Niyama

  Niyama, den andra delen, har att göra med självdisciplin och andliga ceremonier. Regelbunden meditation, visa tacksamhet, som att tacka före måltider, att utveckla egen personliga meditation, eller att göra en vana att ta kontemplativa promenader ensam är alla exempel på Niyama i praktiken.

  3. Asana

  Den tredje delen omfattar Asanas. arbetsställningar som praktiseras i yoga, och det som är mest utbredd i västen. I yogisk mening är kroppen ett tempel av ande och vi ska vårda vår kropp som ett tempel, och är ett viktigt steg i vår andliga tillväxt. Genom bruket av Asanas utvecklas vanan av disciplin och förmåga att koncentrera sig vilka båda är nödvändiga för meditation.

  4. Pranayama

  Generellt översättas som andningskontroll, denna fjärde steget består av tekniker för att få herravälde över andningsprocessen samtidigt som man erkänner kopplingen mellan andningen, sinnet och känslorna. Som antyds av den bokstavliga översättningen av Pranayama "förlängning av livskraft" yogis anser att det inte bara föryngrar kroppen men faktiskt förlänger livet självt. Du kan öva Pranayama som en isolerad teknik (dvs. helt enkelt sitta och utföra ett antal andningsövningar), eller integrera den i din dagliga Hatha yoga rutin.

  5. Pratyahara

  Pratyahara, det femte steg innebär indragning eller sensorisk transcendens. Det är under detta skede som vi gör medvetet försök att dra vårt medvetande bort från den yttre världen och yttre stimuli. Mycket medvetna flyttas uppmärksamheten inåt. Bruket av Pratyahara ger oss en möjlighet att ta ett steg tillbaka och ta en titt på oss själva. Detta tillbakadragande tillåter oss att objektivt observera våra cravings: vanor som kanske skadliga för vår hälsa och som sannolikt störa vår inre tillväxt. Det är den här delen tillsamman med Pranayama man i dag också kallar för Mindfulness

  6. Dharana

  Som varje steg förbereder oss för nästa, bruken av Pratyahara skapar inställningen för dharana eller koncentration. Efter att ha blitt av med externa distraktioner, kan vi nu ta itu med distraktioner i sinnet själv. Ingen lätt uppgift! Vid utövandet av koncentration, som föregår i meditation, lär vi oss att sakta ner tankeprocessen genom att koncentrera på en enda mental objekt: ett specifikt energisk centrum i kroppen, en bild av en gudom, eller den tysta upprepningen av ett ljud. Vi, har naturligtvis redan börjat utveckla våra koncentrationsförmåga i de tre tidigare etapperna av hållning, andningskontroll, och tillbakadragande av sinnena. Även om vi i Asana och Pranayama blir uppmärksamma våra handlingar,  reser vår uppmärksamhet. Vårt fokus skiftar ständigt och vår praxis är att finjustera hållning eller andningstekniken. I Pratyahara blir vi själv uppmärksam och fokuserar vår uppmärksamhet på en enda punkt, och längre perioder av koncentration leder naturligt till meditation.

  7. Dhyana

  Meditation eller kontemplation, den sjunde etappen av ashtanga, är ett oavbrutet flöde av koncentration. Även om koncentration (dharana) och meditation (Dhyana) kan tyckas vara en och densamma finns en fin skiljelinje mellan dessa två steg. Där dharana praxis är en tillspetsad uppmärksamhet, är Dhyana slutligen ett tillstånd av att vara lyhörd utan fokus. I detta skede har sinnet blivit lugnt, och i stillheten produceras få eller inga tankar alls. Den styrka och uthållighet som krävs för att nå detta tillstånd av stillhet är ganska imponerande. Men ge inte upp. Även om detta kan tyckas vara en svår om inte omöjlig uppgift, kom ihåg att yoga är en process. Även om vi inte kan nå en perfekt pose, eller den ideala medvetandetillstånd, drar vi stor nytta av alla våra framsteg.

  8. Samadhi

  Patanjali beskriver denna åttonde och sista steget samadhi som ett tillstånd av extas. I detta skede förenas meditatören med hans eller hennes fokus punk helt och hållet, därav uttrycket, union= Yoga). Meditatören kommer att förverkliga en djup koppling till närvarandet, sin inre kraft och en samhörighet med alla levande ting. Med denna insikt kommer en "frid som övergår allt förstånd"; upplevelsen av lycka och vara i ett med universum. På ytan kan det tyckas vara en ganska "helig" och flummigt typ av mål. Men om vi stannar upp ett lite tag och känner efter vad vi verkligen vill få ut av livet, skulle inte glädje, själv realisation, och frihet på något sätt hitta sin väg till vår lista över förhoppningar, önskningar och begär? Vad Patanjali har beskrivit som slutförandet av yogiska vägen är vad alla människor strävar efter innerst inne, nämligen: fred. Vi kan också egna en tanke åt det faktum att det sista steget av yoga-upplysning-kan varken köpas eller ägas. Det kan bara upplevas, vars pris är den ständiga studentens hängivenhet till sin yoga praxis......

  "Peace can be reached through meditation on the knowledge which dreams give. Peace can also be reached through concentration upon that which is dearest to the heart."

  Patanjali